woensdag 15 februari 2012

Dot Painting


´Dot Painting`. Kennen jullie dat al? Nou, als je het nog niet kent, zal ik het je nu uitleggen!

Dot Painting is dat je iets tekent bijvoorbeeld iets abstracts of gewoon iets normaals zoals een dier. Maar je kleurt het op een heel speciale manier in. Namelijk door stippen te gebruiken. Van grote stippen tot kleine stippen.
Het lijkt erg vermoeiend, dat stippen maken. Maar zo vermoeiend is het eigenlijk niet. En weet je wat het rare eraan is? Hoe verder je de tekening van je legt, hoe meer het lijkt dat het gewoon is ingekleurd. Net gezichtsbedrog.
Je kunt de stippen met allemaal manieren maken. Bijvoorbeeld met verf, stiften of potloden. Het maakt niet uit!



Je kunt van alles maken met Dot Painting! Wil jij een keertje Dot Painting doen? Ik zal het je uitleggen, het is vrij simpel!
Het eerste wat je nodig hebt zijn:
- Groot vel papier (mag ook een A4 zijn)
- Kleurtjes (Stiften, verf of potloden)
- Potlood
- Gum
- Creativiteit

Nu de uitleg:
- Zodra je iets hebt verzonnen om te tekenen, ga je het schetsen met de potlood. Bijvoorbeeld je wil allemaal bloemen maken zoals hier boven, dan schets je heel lichtjes allemaal bloemen. Wil je toch wat anders maken? Gum je het uit.
- Zodra je alles hebt geschetst is het tijd om het in te gaan kleuren. Daarvoor heb je de kleurtjes nodig. Je kleurt het gewoon door balletjes te maken in.
- Even later ben je klaar. Hou hem ver van je af en bekijk hem. Lijkt het niet alsof het gewoon normaal is ingekleurd? :)



Dot Painting is erg makkelijk. Je hebt er niet zo veel uitleg voor nodig en het is gewoon leuk om het te doen als vrije tijd.
Ik heb ook een Dot Painting gemaakt. Als je je Dot Painting van dichtbij bekijkt ziet het er wel een beetje gek uit. Maar zodra je het wat ver van je af legt... Dan begrijp je misschien wel wat beter wat er is getekend. :)
Dot Painting is dus een beetje gezichtsbedrog en ook een beetje geheimzinnig, omdat je als je het van dichtbij bekijkt heel anders is dan als je het van ver af bekijkt.

x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten