zaterdag 31 december 2011

HAPPY NEW YEAR!

Hoi!
Het is weer eens 31 December dus is het tijd om af te tellen voor 2012. Wat zijn deze laatste maanden snel gegaan, vind je niet? Eerst was het nog Augustus en even later was het alweer December! Maar dit word niet gewoon een normale post, het word een uitgebreide post over dit nieuwjaarsfeest! Met de onderwerpen zoals vuurwerk en wat je kunt doen met dit feest, hopelijk inspireer ik je een beetje met deze post. Want hier komen ook wel wat tips in voor!

Wat kun je toch allemaal doen tijdens het nieuwjaarsfeest?
Nog even wachten en dan kan het vuurwerk worden afgeschoten. Maar jij kan niet wachten tot dat het echt tijd is. Je wilt nu al beginnen en je geduld is allang al verdwenen. Wat moet je doen? Nou, ik kom je wat tips geven wat jij dan ondertussen kan gaan doen!

1. Je helemaal opmaken voor het nieuwjaarsfeest
Je zit nog op de bank in je pyjama. Je kijkt op de klok en je schrikt ervan, het is alweer bijna tijd! Je rent de trap op, stormt je kamer binnen en rommelt in je garderobekast. Geen enkel leuk jurkje of zo die je vinden kunt. Tot dat je een doos vind met een sticker erop met erop geschreven: Voor het geval van nood. Je vraagt je af wat het zou kunnen zijn en je opent het, een mooie jurk staat op je te wachten in de doos. Met een glimlach trek je hem vlug aan en je pyjama smijt je onder je dekbed. Je doet de kast weer dicht en je hebt je jurk al aan. Maar je kijkt in de spiegel en je denkt gelijk dat het tijd is om je op te maken, heel erg zorgvuldig doe je wat make-up op dat goed bij jezelf past en je doet je mooiste schoenen aan, dan loop je de trap af en dan ben je helemaal klaar. Snel en simpel, vind je niet?

2. Opruimen
Je ouders zijn gezellig aan het opruimen met de radio keihard aan. Typisch Decembermuziek is aan de gang en jij zit daar maar in je kamer. Je kijkt om je heen en ziet dat het een bende is. Je besluit dus om je kamer op te gaan ruimen. Zodra je ouders vragen waarom je niet naar beneden komt is je antwoord wel misschien: 'Ik ruim mijn kamer op!' Je ouders kijken elkaar aan en gaan beginnen aan het gerecht, want er komt visite die bij jouw thuis komt eten. En dan moet er wel wat te eten klaar staan, of niet soms? Je kamer is opgeruimd en je loopt de trap af, het huis glinstert weer helemaal en je ruikt het gerecht al vanuit de hal. Hmmm!

3. Jezelf bezig houden met allemaal hobby's enzovoort
De deurbel gaat af en jij rent zo hard als je maar kan naar de deur toe. Je ouders zijn nog bezig met het gerecht en er staat al visite voor de deur. Je laat ze beleefd binnen en pakt hun jassen aan. Je verbergt ze ergens en samen met hun loop je naar de woonkamer. Je hoort al dat je ouders zeggen dat ze nog bezig zijn. De visite begrijpt dat best. Je laat ze even zitten en vraagt of ze wat te drinken willen. Tuurlijk! Je pakt wat te drinken en je houdt ze wel een poosje tevreden. Je maakt een praatje met ze en af en toe speel je nog wel een spelletje met de kinderen, je nichtjes of neefjes dus. Zodra alle visite er is hoor je je ouders zeggen dat ze aan tafel kunnen, je gaat aan tafel en dan kan het eten beginnen! En zo hou je je wel een beetje bezig.

4. Aftellen
Jij en je familie staan helemaal klaar en jullie horen dat het alweer bijna tijd is om af te tellen. De laatste 10 nummers gaan in en dan hoor je een harde knal. Jullie juichen en lachen en knuffelen elkaar. Gelukkig Nieuwjaar, roep je dan. De visite blijft nog een poosje en je nichtjes en neefjes vallen af en toe wel in slaap, even later gaat de visite naar huis en dan is het weer een leeg stil huis. Maar de visite blijft nog tot middernacht. Tot 2.00 of zo. Tot dat zij ook geen energie meer hebben, je stelt voor dat ze wel hier een nachtje mogen komen slapen, je nichtjes en neefjes rennen naar jouw slaapkamer toe en jij rent ze achterna. Je speelt weer wat spelletjes met ze, maar zodra ze over bed heen zijn verspreid besluit jij om maar een nachtje in een van de logeerkamers te gaan slapen.

5. Vuurwerk
Na het aftellen rennen jullie zo snel mogelijk naar buiten om naar de spectaculaire vuurwerk show te gaan kijken. Prachtig! Even later gaan jullie weer naar binnen en kletsen jullie wat bij. Nog wat snacks en zo op tafel en misschien ook nog een spelletje. Langzaam word iedereen wat slaperig, sommige overnachten bij jullie en sommige gaan gewoon weer naar huis toe. En dan is het weer 1 januari 2012. Je kijkt uit het raam en je ziet allemaal vuurwerk liggen. Je gaat naar beneden en hoort dat het een heel fris nieuw jaar zal worden.



Vuurwerk
En toen waren we al bij het tweede onderwerp. Namelijk over vuurwerk. Het is allemaal wel mooi en zo, maar toch heeft het ook zijn nadelen. Hopelijk weten jullie dat. Ik kom hier niet om als een ouder te gaan gedragen. Ik kom alleen jullie even waarschuwen, want je wilt toch nog wel heel blijven? Want je kunt ook ernstige verwondingen krijgen tijdens vuurwerk afsteken. Maar gelukkig bestaan er ook dingen die een beetje goed van pas komen tijdens vuurwerk afsteken. Zoals een speciaal brilletje, zodat er geen enkele vonk van het vuurwerk in je ogen vliegt. En volgens mij bestaan er nog veel meer dingen die goed van pas komen. Maar ik waarschuw je alleen maar!



Dit was het dan maar weer voor vandaag, hopelijk heb ik je een beetje geïnspireerd en ik wens je een fantastisch nieuw jaar!

2 opmerkingen:

  1. @Samantha: Dankjewel, ik was een beetje in die sfeer van 'HAPPY NEW YEAR' dus vandaar deze vrij lange post. :)

    BeantwoordenVerwijderen