zaterdag 26 november 2011

De December Post

Hoi hoi!
In december komen er vele feestdagen. Zoals Sinterklaas en Kerst. Daarom dat ik een December Post maak! Met jurken voor de feestdagen. Dingen dat je kunt doen met de feestdagen en nog veel meer! :)

Vijf jurken die je kunt dragen met deze feestdagen!
Als het tijd is voor de feestdagen nodig je natuurlijk wat mensen uit om het samen met z'n allen te gaan vieren. Net zo gezellig als altijd. Maar natuurlijk moet je je wel bijpassend aankleden. Daarom heb ik hier 5 jurken die je kunt dragen met de feestdagen!

1. Lekker vrolijk en opvallend. Iets voor de Oud&Nieuw. Leuk met de opvallende sterretjes en sieraden!
2. Iets voor een lekker diner tijdens de Kerst avonden. Een Kerst Rode jurk met een bijpassende hoed als versiering.
3. Het is Oud&Nieuw en jij komt de trap af met een prachtige jurk voor de perfecte Oud&Nieuw bal. Met twee simpele staarten in je haar of gewoon lekker los met een haarband.
4. Je hele familie komt bij je thuis om lekker Kerst te vieren. Met allemaal gezellige spelletjes en ook natuurlijk met lekkere gerechten om op te eten. Maar ook om niet te vergeten, liedjes die vooral met de Kerst worden gedraaid.
5. Het is Oud&Nieuw en je staat buiten samen met heel je straat. Jullie staren naar het vuurwerk en natuurlijk wil je er dan goed uitzien. Daarvoor deze jurk. Simpel maar toch heel erg mooi en ook zeer warm.

Cadeautjes
Met deze heerlijke feestdagen zijn er cadeautjes nodig. Dan kun je bijvoorbeeld suprises houden. Of je trekt lootjes en dan koop je voor elkaar een leuk cadeau. Of je koopt gewoon voor elkaar een leuk cadeau. Heb je nog een klein zusje of broertje? Dan kan je zusje of broertje zijn of haar schoentje leggen en dan voor de Sint een liedje zingen. Dan krijgt jouw zusje of broertje ook een heel leuk cadeau van de Sint. Of net als in sommige Kerstman-Films leg je je warme dikke sok bij de kerstboom of open haard met een brief voor de Kerstman en wat lekkers. En krijgt je broertje of zusje een leuk cadeau van de Kerstman!

Het huis helemaal in de Sinterklaas of Kerst sfeer maken
Iedereen uit jouw straat heeft z'n huis al helemaal in een feestelijke sfeer gebracht. Behalve jij. Jij moet nog beginnen alleen weet je niet hoe je je huis in de feestelijke sfeer! Ik geef je nu wat tips hoe jij je huis gezellig kan gaan versieren in de feestelijke sfeer!

Met de Sinterklaas
1. Maak wat leuke knutsel werkjes die te maken hebben met Sinterklaas.
2. Verzin samen met je ouders of met je zusje/broertje een leuk Sinterklaas verhaal en sla hem dan op in een mapje zodat je het dan vaker kan voorlezen of door kan lezen!
3. Maak wat tekeningen en knip ze dan voorzichtig uit, hang ze dan op aan het raam zodat mensen die buiten langslopen het kunnen zien!
4. Maak een speciale afdeling in je huis die helemaal in de Sinterklaas sfeer is. Een soort van thema hoek net als bij sommige in de kleuter klas.

Met de Kerst
1. Maak wat knutsel werkjes die te maken hebben met Kerstmis, zoals een kerstboom of de arreslee van de kerstman.
2. Hang kerst verlichting op om het huis nog gezelliger te maken dan het al was. En plaats ook een versierde kerstboom en leg daaronder wat kleine cadeautjes!
3. Hang aan het plafond een sterk lang stuk touw en hang daar weer wat overige kerst ballen om het aan het plafond wat voller en mooier te maken.
4. Verander wat lampen in een ander kleurtje bijvoorbeeld in een rood lampje of een gele. Om het huis een kleurrijke kleur te geven!

Dat was het weer zo'n beetje voor vandaag. Tot de volgende keer dan maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten