maandag 16 mei 2011

Tips tegen verkoudheid!

Ja, ik ben vandaag al heel erg verkouden, gister ook en morgen zeker ook. Ben jij ook verkouden? En lig je dus ziek thuis in bed of ziek helemaal ingedoken in een dikke deken voor de computer met een rode neus en tranen in je ogen? Nou ik geef je tips tegen verkoudheid! :D

1. eet veel soep, mensen zeggen dat soep het beste helpt tegen verkoudheid!
2. gebruik veel zakdoekjes. het beste is dat je zachte zakdoekjes gebruikt.
3. hou je hoofd boven warm water met een handdoek over je hoofd heen. heb je een bril? dan zou ik hem dan even afdoen. anders komt er allemaal rook van het warme water op je bril en dan zie je niks meer.
4. blijf thuis en zorg dat je niemand besmet ookal is het je vijand! niemand besmetten en blijf thuis.
5. doe een jas aan als het koud weer is. is het koud buiten en heb je geen jas aan? dan is de kans groot dat er een verkoudheid klaar staat voor je.
6. haal de snot van de verkoudheid niet steeds boven, het kan je neus verstoppen en dan kun je moeilijk ademen en dat is irritant.
7. laat de zakdoekjes die je gebruikt heb niet steeds op tafel of op de vloer. er komen daar dan de bacillen van de verkoudheid en misschien raken je ouders, broer/zus, boertje/zusje het aan en dan kunnen zij misschien ook verkouden worden.
8. ben je op school en wordt je verkouden? neem zakdoekjes mee! dan kun je je neus altijd even snuiten.
9. gebruik ook Kaloba als je een verstopte neus hebt. dan ben je sneller van je verkoudheid af!
10. ga naar de huisarts als je verkoudheid hebt, de dokter geeft je zeker weten wel een middeltje die de verkoudheid snel tegenhoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten